torsdag 1 april 2010

18-åriga Lovisa väntas bli störst i Sveriges historia

Hon har varit modell i prestigefulla modevisningar och varit med i några av de stora modemagasinen. Nu har hon tagit ett steg tillbaka från rampljuset men än ska vi inte räkna bort henne. Hon lär komma tillbaka stort.

Lovisa Ingman är en ung tjej som sprudlar av energi. Hennes favoritsysselsättning är att skratta, och det märks. När man pratar med henne överväldigas man av glädje, mycket tack vare att hon har så lätt att brista ut i skratt.
Denna nyblivna 18-åring kämpar med att hinna med skolan, kompisar och allt anznat man vill göra precis som många andra i hennes ålder. Men hon har också många andra bollar i luften.
Hon går på balett vilket hon tycker är väldigt roligt, och hon tycker även om att måla och rita. Som att inte det vore nog är hon dessutom en framgångsrik fotomodell.

När Lovisa var 14 år var hon med i en tävling. 26 000 människor var med och tävlade om ett enda modellkontrakt. Fler och fler blev eliminerade och till slut stod Lovisa kvar som ensam vinnare.
Modellandet har fört henne runt om i världen. Hon tillbringade en hel sommar i Japan och har även besökt bland annat Hawaii, London, Milano, Sardinien och Mallorca. Hennes favoritplats på jorden är dock New York.
– Där kan man vara hur man vill och lite till. Man kan sitta på tunnelbanan och sjunga högt för sig själv, ingen bryr sig. Och så finns det ju bra shopping och roliga stadsdelar som China Town och Little Italy, säger Lovisa.

Men modellandet för inte enbart med sig bra saker. Hennes kompisar hamnade utanför, och skolan likaså. Lovisa går på Södra Latin där hon från början gick Samhällsprogrammet med temainriktning vilket innebär att man läser de flesta kursmomenten indelade i teman. Det visade sig dock att resorna tog för mycket tid och hon fick för hög frånvaro för att gå kvar, så nu har hon bytt till samma program med samhällsinriktning. Dessutom har hon satsat på skolan det här året och har därför inte jobbat så mycket, men har inte slutat helt.
- Jag kan lova er att så fort hon slutar gymnasiet kommer denna tjej att bli en av de största modellnamnen i Sveriges historia, skriver stylisten Csilla Vincefi Nee på tidningen CHICs hemsida.

Hennes största framgång i livet anser hon vara skolan, men inom modellandet har hon också lyckats bra. Det största jobbet hon haft var när hon gick Pradas visning i Milano och fick vara med i deras lookbook, där de visar upp den nya säsongens kläder. Andra framgångar inom modellandet hittills är visningar som DKNY, Zac Posen och Marni.

Modellandet var ingen dröm som gick i uppfyllelse utan något som bara hände. Men hon har andra drömmar hon planerar att genomföra. Hon vill tågluffa längs med den transsibiriska järnvägen som sträcker sig från Moskva i Ryssland till Kina. Hon vill plugga både biologi och konst, men vill också ha en egen konstutställning i New York.
– Det ska komma jättemycket folk! Och alla ska ha kommit dit för att se det jag har gjort, utbrister Lovisa ivrigt.

Lovisa målar mycket med akrylfärg men hon skapar även med andra hjälpmedel än penseln. Hon fotograferar också. Hon använder sin kamera till att föreviga sina vänner och för att skapa mer konstnärliga bilder.
– Jag kan inte leva utan kameran och framför allt inte utan min iPhone!
Med hennes iPhone håller hon kontakt med alla vänner, planerar sin tid i kalendern och lyssnar på musik. Det som spelas i hörlurarna just nu är Edith Piaf, Familjen och The Libertines. Men Micheal Jackson har alltid legat henne varmt om hjärtat.

Anna Lönnberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar