torsdag 1 april 2010

Sivletto är som att komma tillbaka till det glada 50-talet

Många talar om att de vill resa tillbaka i tiden, tillbaka till den gamla goda tiden. Flera går i förhoppningen om att en tidsmaskin ska ta dem tillbaka till det glada 50-talet.
Men det är lättare än vi tror.


En spiraltrappa ner under markhöjd på Malmgårdsvägen i Stockholm ligger en galleria vid namn Sivletto gömd, där spirar livet från femtiotalet för fullt.

Här lever rockabillyn kvar som om vi fortfarande levde under 50-talet, färgerna går i rött, svart och liknande nyanser i den mysiga gallerian.
På Sivlettos hemsida skriver de

” Till Sivletto kommer man när man vill shoppa kläder till sig själv, möbler till boet eller present till bästisen. Här kan man också få håret klippt eller uppsnurrat av våra kunniga frisörer.
Vill man bara hänga vid bardisken för att ta en kopp kaffe, läsa tidningar, snacka och lyssna på musik går det också finfint.”
En perfekt beskrivning som verkligen talar för gallerian.

Om du önskar att bli klippt i en typisk rockabillyfrisyr eller kanske bara raka av dig allt hår så kan du göra det här i Sivlettos egna frisörsalong som har en fantastisk karaktär!  Frisörerna strosar runt i färgglada kläder, stora kjolar och hängiga jeans och självklart bär de frisyrer som ser ut att vara tagna ur en gammal film.

Du kan även passa på att ta en fika efter klippningen innan du ger dig ut i gallerian igen och shoppar loss av det stora utbudet med riktiga rockabillykläder.

Men självklart säljs inte bara kläder eller nya coola frisyrer utan du kan också införskaffa nya möbler och inredning. Sedan finns det minst en miljon olika småprylar som kan charma vilken människa som helst, även om man kanske inte är helt förälskad i 50-talet så finns små smycken, termosar, muggar och allt möjligt som vem som helst skulle kunna bli förtjust i.

Några som däremot verkar vara förälskade i 50-talet är personalen som jobbar i Sivletto. Alla bär ett leende på läpparna, alla hälsar glatt och får en att känna sig välkommen.  De står i kafét och skrattar, lyssnar på musik och ger varandra komplimanger om varandras kläder.

Att ta ett steg in i Sivletto är som att ta ett steg tillbaka in i femtiotalet. Om kvällarna har de olika events med riktiga rockare. Så vill du uppleva något nytt, eller ska man säga något gammalt? Så bege dig till Sivletto på Malmgårdsvägen, eller om du bara snabbt vill köpa hem lite av femtiotalet så klicka in dig på deras hemsida där de har en väl fungerande webbshop. De har även en blogg där de anställda bloggar om nya plagg, leveranser, besökare i gallerian eller kommande events.

De som jobbar i Sivletto, de som träffas och umgås där, shoppar tillsammans . De delar ett intresse och en passion, det syns tydligt och detta har gett gallerian en stor del av sin fantastiska karaktär.


Här är Sivlettos egna café som har en inredning som beskriver 50-talets charm.


Sofie Gustafsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar